تجارت

۲ درصد صادرات، ۷ درصد سرمایه‌گذاری و یک درصد از تولید کشور در مناطق آزاد است

به گزارش روز سه‌شنبه از مناطق آزاد، «سعید محمد» در سومین گردهمایی ائمه جمعه مناطق آزاد کشور افزود: رهبر معظم انقلاب در بیانات سال‌های قبل اهدافی همچون تولید، صادرات و ارز آوری را از جمله موارد مورد انتظار مناطق آزاد بیان کرده بودند.

وی یادآور شد: اکثر کشورها از ظرفیت مناطق آزاد بیشترین بهره را برای منافع کشورشان برده اند، ۷۵ درصد از اقتصاد چین در مناطق آزاد این کشور است و مناطق آزاد موتور پیشران امارات هستند، عمده مشوق های معمول مناطق آزاد در سطح جهان هم مشوق های مالیاتی و گمرگی است.

مشاور رئیس‌جمهوری بیان‌داشت: هم اکنون ۲ هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی در مناطق آزاد و ویژه فعالیت دارند که اکثر آنها از مجموعه های خوب کشور هستند، اما به خاطر حذف مشوق ها همه گرفتار شده اند.

وی ادامه‌داد: با حذف مشوق‌ها دیگر مجموعه ای به مناطق آزاد نخواهد آمد، آنها که آمده اند هم خواهند رفت، برای ادامه فعالیت مناطق آزاد باید به اصل قانون اداره کرد این مناطق رجوع کرد.

محمد افزود: هم اکنون برخی واحدهای تولیدی در مناطق آزاد ۲ بار مالیات بر ارزش افزوده می دهند، یک‌بار پس از خرید مواد اولیه که قصد ورود آنها را به منطقه دارند و یک‌بار هنگام خروج محصول تولید شده در منطقه.

وی به شرکتی اشاره کرد که سه بار مالیات می داد و گفت: این در حالی است که تولیدکنندگان در سرزمین اصلی یک‌بار مالیات بر ارزش افزوده می‌دهند.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی ویژه اقتصادی یادآور شد: مطابق قانون، دولت باید هزینه تاسیس زیرساخت‌های مناطق آزاد را تامین کند، اما تاکنون انجام نشده و هفت منطقه آزاد جدید هم تاسیس شده است.

وی گفت: ماده ۶۵ از قوانین مناطق آزاد مترقی جهان الگو گرفته شده است و مطابق آن همه امور مناطق آزاد به‌جز موارد نظامی و امنیتی با مدیرعامل منطقه است. دو بار این موضوع در حضور رئیس جمهوری مطرح شده که هر دو بار تایید و حمایت کرده است، اما دستگاه ها به شرایط کنونی خو گرفته‌اند و اختیارات را واگذار نمی کنند، در حالی که طبق قانون باید بنادر، شهرهای جدید و دستگاه‌های خدمت‌رسان در مناطق آزاد تحویل ما بشوند.

محمد تصریح کرد: هم اکنون بیش از ۲۰ دستگاه در مرزها حضور دارند، عملکرد هماهنگ هم ندارند و بر این اساس در عمل مانع تولید و صادرات شده اند.

مشاور رئیس‌جمهوری خطاب به ائمه جمعه حاضر در جلسه، بیان‌داشت: به‌ویژه در حوزه موضوعات فرهنگی مناطق به کمک شما نیازمندیم، باید راهکارهای مناسب و غیر کلیشه ای برای موضوعات یافت و تا باورها تقویت نشوند مشکلاتی از جنس فرهنگی حل نخواهند شد.

وی تصریح کرد: در مناطق آزاد همواره عمده توجه معطوف به توسعه اقتصادی بوده است، بر این اساس ابعاد فرهنگی و اجتماعی صدمه دیده اند، هرجا صنعت و اقتصاد بدون پیوست ها حضور یافته آسیب های فرهنگی و اجتماعی ایجاد کرده است.

محمد یادآور شد: به مجموعه در حال احداث پتروشیمی چابهار گفتیم باید تا حد ممکن از بومیان منطقه استفاده کنند، مهاجرت کمتر تبعات و آسیب های اجتماعی کمتر را در پی خواهد داشت.

وی اظهار داشت: مسوولان در مناطق آزاد از مردم دور افتاده اند، در سفرها اکثرا سعی می شود دیدارهای مردمی داشته باشیم افراد می آیند و در بعضی موارد با نگاه در ابتدا منفی مشکلات خود را مطرح می کنند، طبیعی هم هست زیرا در ۲۰ سال گذشته مدیرعامل منطقه را هم ندیده اند چه رسد به دبیر شورایعالی مناطق، اما بسیاری از مشکلاتی که دارند حتی بدون هزینه کردهای خاص نیز قابل حل شدن هستند و کارها جلو می‌رود.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی ویژه اقتصادی بیان‌داشت: روحیه اشرافی گری نباید در مناطق آزاد جایی داشته باشد، برای تردد کاروان راه بیندازیم، آسانسور شخصی داشته باشیم که کم کم کارمندان مجموعه خودمان هم مدیران را نبینند و برخوردهای توام با تفرعن جایی در مناطق آزاد ندارد.

محمد با بیان اینکه وضعیت بهداشت و درمان در مناطق آزاد مطلوب نیست، افزود: کیش که نگین مناطق آزاد کشور است فقط یک بیمارستان خصوصی دارد که آنجا هم تعرفه ها این‌قدر بالا است که مردم عادی امکان استفاده ندارند، به‌دنبال اخذ مجوز تاسیس بیمارستان علوم پزشکی در مناطق اروند و چابهار هستیم تا وضعیت درمانی بهتر شود، طرح هایی برای ایجاد بیمارستان و دهکده های سلامت در مناطق آزاد نیز در دست بررسی هستند.

وی گفت: به پرسنل مان در منطقه آزاد اروند گفتیم به ساختمان قدیمی بروند تا ساختمان جدید برای تحصیل ۲ هزار دانشجوی عراقی و ارز آوری حاصل از حضور آنان استفاده شود که برخی مخالفت ها راه افتاد، در حالی که پول فروش آن ساختمان صرف ایجاد جاده، لوله کشی و تاسیس سیستم دفع فاضلاب برای مردم همان منطقه خواهد شد.

مشاور رییس‌جمهوری تصریح کرد: در قشم پنج تا ۶ ویلای لاکچری داشتیم که به فروش گذاشته شدند تا پول آنها صرف ایجاد پل ارتباطی خلیج فارس شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا