صنعت و معدنگفتگو و مصاحبه

۲۰ صنعت کوچک سودآور دنیا

شرایط داخلی و خارجی اقتصادی و اجتماعی هر کشوری با کشور دیگر متفاوت است، هر چند که در این میان کشورهای توسعه یافته دارای الگوهای مشابه زیادی هستند. لذا آنچه که اهمیت دارد لزوم توجه به استعدادها و سرمایه های مادی هر فردی از جامعه است که می تواند زمینه ساز پیدایش اقتصادهای نوظهور و صنایع پرکاربرد تر دیگری باشد.

در وهله اول وقتی صحبت از راه اندازی یک کسب و کار می شود، ناخودآگاه افکارمان به سمت و سوی سرمایه گذاری های بزرگ می رود. چه بسا که بسیاری از ایده پردازی ها در راه اندازی انواع مختلف کسب و کار، به عوامل مختلفی از جمله، درجه ریسک پذیری، خلاقیت، نوآوری، تعهد و دانش در کنارهم و آینده نگری حساب شده بستگی خواهد  داشت. با این مقدمه در ادامه به بخشی از انواع کسب و کارهای کوچک اشاره خواهد شد که بر گرفته از مقاله  ۲۰ Profitable Small Business Industries Ideas”” می باشد

از آنجا که یک دلیل ساده برای شروع کسب و کار، کسب سود است. بنابراین، سوالاتی از این دست که بهترین و سودآورترین صنایع کوچک و تجاری در برخی کشورها چیست؟ چه چیزی ایده های تجاری را سودآور می کند؟ و… برخی از پرسش های رایج هستند که هرکدام از بازرگانان، مشتاق دانستن پاسخ آنها هستند. با این وصف، گفته می شود، بعضی از سودآورترین صنایع کوچک: املاک و مستغلات، صنایع غذایی، صنف پوشاک، محصولات شیمیایی و تولیدات و خدمات کشاورزی است. علاوه برآنها، تولید و ارائه مجموعه ای از محصولات مبتنی بر سفارش نیز در ردیف های بالای تقاضای بازار قرار می گیرند.

بر این اساس در ادامه، ۲۰ نوع از مجموعه ایده های سودآور کسب و کار و صنایع کوچک، اشاره می شود که عبارتند از:

 صنایع کوچک بر مبنای تولید مختص صنعتی

(۱) طراحی پارچه های تولیدی

اولین ایده در آفرینش کسب و کار کوچک، مربوط به طراحی و تولید پارچه می باشد. با توجه به تقاضای بالای پوشاک در جامعه، معمولا نسل جوان به طراحی منحصر به فرد لباس و شاکله ای که به کلیت پوشش آن می دهد، اهمیت زیادی قائل است. بر این اساس با توجه به هنر هر فرد و وجود قابلیت های شخص در بخش طراحی و ایده پردازی انواع پارچه، می توان یک کسب و کار تولید پارچه با سرمایه گذاری بسیار کم آغاز نمود. این کسب و کار را حتی می توان به صورت پاره وقت از خانه شروع کرد. در صورت راه اندازی این کسب و کار، سود  حاشیه ای ۳۰-۴۰% دور از انتظار نخواهد بود.

 (۲) جوشکاری

دومین کسب و کار سود آور در صنایع کوچک، ایجاد یک واحد جوشکاری است. با توجه به آنکه در واحد جوشکاری، باید کار ساخت و ساز مربوط به آهن و فولاد انجام گردد، بر این اساس می توان به تولید پنجره های کوره ای، پشت دری یا هر نوع حائل مرتبط بر اساس نوع سفارش پرداخت. آغاز این کسب و کار می تواند از یک فروشگاه (مغازه) در مقیاس کوچک شروع شود.

(۳) کار با چوب

صنایع چوب و یا مبلمان، ایده کسب و کار بسیار خوب و سودآور است. در این کسب و کار، نیاز به ساخت محصولات چوبی سفارشی بر اساس نیاز مطرح است. این کسب و کار نیاز به مهارت و نیز انجام مقدار زیادی کار سخت دارد. در صورت دارا بودن از توانایی در راه اندازی این کسب و کار می توان آن را از یک فروشگاه کوچک و با سرمایه کم آغاز کرد.

(۴) بسته بندی آب آشامیدنی

امروزه تقاضای زیادی به آب آشامیدنی خالص وجود دارد. امروزه مردم، آب آشامیدنی خالص( آبهای معدنی) را علاوه بر محیط های بیرون، حتی برای استفاده در منزل نیز ترجیح می دهند.(که البته یکی از دلایل آن به افزایش آگاهی های بهداشتی و سلامتی مربوط می شود). بنابراین، کسب و کار مربوط به بسته بندی آب آشامیدنی می تواند به عنوان یک ایده کسب و کار موفق محسوب گردد. با این حال، این صنعت کوچک، نیازمند سرمایه گذاری قابل توجهی جهت تهیه دستگاه های فیلترکننده و تصفیه آب و نیز دستگاههای بسته بندی انواع نوشیدنی های گیاهی خواهد بود.

(۵) تولید محصولات پلاستیکی

تولید محصولات پلاستیکی یکی از انواع کسب و کارهای ارزان قیمت محسوب می شود. از آنجا که میزان تقاضا برای محصولات پلاستیکی از لیوان های یکبار مصرف گرفته تا ظروف کوچک، ظروف ذخیره سازی آب و … همیشه بالاست، این کار را می توان با ماشین آلات تولید محصولات پلاستیکی ساده شروع کرد. با این حال، برای موفقیت در این کسب و کار، باید روی موضوع فروش و بازاریابی این محصولات کار کرد.

(۶) تولید و فروش جواهرات

تولید و فروش جواهرات از انواع دیگر کسب و کارهای کوچک و سودآور است. این کسب و کار نیاز به مهارت های گسترده، آموزش و سرمایه گذاری دارد. میزان حاشیه سود مرتبط با این تجارت بسیار زیاد است. شروع این کسب و کار می تواند از خانه باشد.

تجارت از طریق صنایع کوچک بر مبنای غذا

(۷) رستوران

از اولین صنایع کوچک مبتنی بر غذا رستوران است. رستوران یک ایده از انواع کسب و کارهای سودآور تلقی می شود. موفقیت این کسب و کار بستگی به نوع محل رستوران و نوع غذا دارد. اگر شما قادر به ارائه غذای خوشمزه با کیفیت همراه با طراحی و سلیقه منحصر به فرد و نیز قیمت مناسب هستید، می توانید بازار قابل توجهی از این صنعت را نصیب خود نمایید.

(۸) تهیه انواع اسنک های غذایی

دومین صنعت مبتنی بر غذا، تهیه و تولید انواع اسنک است. امروزه تقریبا غالب افراد وجود اسنکهای آماده در خانه را به نسبت زمان کوتاه آماده شدن آنها ترجیح می دهند. بنابراین، تهیه و تولید میان وعده های غذایی یکی از ایده های شروع یک کسب و کار موفق می تواند محسوب گردد. شروع این کسب و کار می تواند از خانه یا یک مغازه کوچک باشد.

(۹) برنج و محصولات وابسته

برنج یکی از سودآورترین ها در بخش صنایع غذایی است. از بعد تجارت خارجی و برای نمونه کشور هند، ایران و اغلب کشورهایی که تقاضای برنج و محصولات وابسته در آنها تقریبا زیاد است، می توانند به عنوان کشورهای هدف تجارت این صنعت تلقی گردند. زیرا در این دسته از کشورها برنج به عنوان غذای ضروری اکثریت جامعه محسوب می گردد. البته برای ایجاد و تاسیس این صنعت نیاز به مجموعه ای از گواهی های بهداشتی و مدارک معتبر همگام با تایید صلاحیت برای ایجاد آن، وجود دارد که پس از طی این مراحل، نیازمند سرمایه گذاری در خصوص خرید و نصب ماشین آلات مختص آسیاب برنج خواهد بود.

(۱۰) استخراج و تهیه انواع روغن

تولید روغن خوراکی تلخیص شده از مواد طبیعی و استخراج و تهیه و تولید انواع روغن از دانه های آنها، از کسب و کارهای مربوط در زمینه پردازش مواد غذایی است. از آنجا که روغن های خوراکی تقریبا برای تهیه هر ماده غذایی مورد استفاده قرار می گیرد، لذا در این کسب و کار، نیاز به تولید روغن از اقلام غذایی مانند بادام زمینی، زیتون، کنجد، برنج، میوه ها و غیره خواهد بود. برای راه اندازی این کسب و کار، نیاز به خرید و سرمایه گذاری تعدادی از ماشین آلات مختص استخراج روغن وجود خواهد داشت.

 (۱۱) لبنیات

از دیگر کسب و کارهای کوچک سودآور، تولید و فروش شیر و سایرمحصولات لبنی وابسته خواهد بود. محصولات لبنی نیز از آن دسته از محصولاتی هستند که به دلایل اهمیت تغذیه و ارزش غذایی و کاربرد فراوان آنها در بخشهای مختلف آشپزی و شیرینی پزی، همیشه بازار تقاضای خود را داشته و دارد. با تولید و فروش مواد غذایی مرتبط با شیر، می توان سود خوبی به دست آورد. لذا برای راه اندازی کسب و کار مربوط به این حوزه، می توان از یک مغازه  کوچک و حتی با سرمایه ای اندک نیز آغاز نمود.

صنایع کوچک بر مبنای کسب و کار خانگی

(۱۲) پذیرش وساخت هدایای سفارشی

این کسب و کار از اولین ها در بخش ایده های کسب و کار کوچک خانگی محسوب می گردد. پر واضح است که هدیه به یک بخش جدایی ناپذیر از زندگی ما تبدیل شده است، لذا در موارد بسیاری پیش می آید که افراد به بهانه های مختلف نیازمند تهیه هدیه برای دوستان و آشنایان خود خواهند بود و در برخی موارد فرصت تهیه آنها با توجه به زمان موجود محدود می شود و چنانچه افراد از درجه اهمیت بالایی  نیز در مقابل مخاطب خود برخوردار باشند، درجه حساسیت تهیه آنها نیز بالاتر می رود. این گونه ویژگیها باعث می شود ساخت و تهیه انواع هدیه سفارشی به عنوان یک ایده کسب و کار موفقیت آمیز مطرح گردد. سفارشات می توانند از از افراد مختلف و اطرافیان شروع شده و به مراتب بالا و حتی سازمانی نیز برسد. شروع این کسب و کار می تواند به راحتی از خانه شروع شود.

(۱۳) تولید و تهیه انواع شکلات

از دیگرایده های کسب و کار موفق و سودآور تولید شکلات و تنقلات وابسته به آن در منزل است. با توجه به درصد بالای تقاضا برای شکلات در نقاط مختلف جهان، این کسب و کار را می توان از سرمایه گذاری کم و حتی از خانه نیز شروع کرد.

صنایع کوچک مرتبط با املاک و مستغلات

(۱۴) نمایندگی املاک یا کارگزاری مستغلات

یکی از دیگر ایده های سودآور در کسب و کار صنایع کوچک، راه اندازی واحد خرید و فروش املاک و یا کارگزاری مربوط به آن است. با توجه به اینکه این بخش کسب و کار سازماندهی مناسبی ندارد، لذا می تواند توسط هر شخصی آغاز گردد. با عنایت به اینکه برای شروع این کسب و کارسرمایه زیادی نیاز ندارد، سوددهی و درآمد بالایی دارد.

(۱۵) طراح و دکوراسیون داخلی

طراحی داخلی یکی از بهترین ایده ها در کسب و کار کوچک تجاری است. شروع این کسب و کار، نیازمند خلاقیت و مهارت می باشد. این شاخه از فعالیت شغلی درآمد و سود بالایی دارد و به راحتی می توان آن را حتی از خانه آغاز نمود.

 

صنایع کوچک مرتبط با خدمات

(۱۶) شرکت استخدام

از اولین ها در بخش صنایع خدماتی کوچک، تاسیس شرکت استخدام و کاریابی است. شرکت های استخدام و کاریابی سرمایه گذاری عظیمی نیاز ندارند. بلکه فقط نیازمند تهیه و تدارک فضای اداری کوچک به همراه خدمات تماس تلفنی هستند. با توجه به افزایش نرخ های بیکاری در همه نقاط و در همه کشورهای دنیا، راه اندازی شرکت استخدام و کاریابی می تواند از لحاظ اقتصادی صرفه زیادی داشته باشد و از آنجا که هر دانشجو و کاردان حرفه ای نیازمند کار خوب است و لذا در ازای به دست آوردن کار متناسب خود، حاضر به پرداخت هزینه خدمات کاریابی خود خواهند شد و در نتیجه درآمد خوبی را عاید صاحبان شرکتهای استخدام خواهد نمود.

(۱۷) فروش و تعمیر تلفن هوشمند

سوددهی کسب و کار تلفن همراه، بر کسی پوشیده نیست و با توجه به پیشرفت تکنولوژی در حال رشد و توسعه بیش از پیش است. مع الوصف، با توجه به مرجح بودن تلفن های هوشمند بر کامپیوترهای ثابت و افزایش کارایی آنها بر هر فرد، تقاضای مصرف این وسیله نیز مکررا در حال افزایش است. لذا افزایش استفاده از گوشی های هوشمند، فرصت تجاری پر بازدهی را در فروش و تعمیر گوشی های هوشمند فراهم می کند. البته راه اندازی این کسب و کار نیازمند مهارت و سرمایه می باشد.

(۱۸) اجاره وسایل نقلیه خودرو

در نظر داشته باشید که خانواده تجهیزات خودرو مانند اتومبیل های لوکس و غیره از کالاهایی هستند که همیشه و بنا به کاربردهای مختلف همیشه دارای تقاضای مصرف هستند. بر این اساس، چنانچه سرمایه مناسب و معقولی وجود داشته باشد، می توان با خریداری و در اختیار داشتن این نوع از خودروها، اقدام به اجاره آنها نمود. سودآوری این نوع از کسب و کار بسیار قابل توجه خواهد بود.

سایرصنایع کوچک

(۱۹) کرایه و اجاره دادن انواع ماشین آلات صنعتی و صنعتی

موضوع کسب و کار مرتبط با اجاره ماشین آلات صنعتی تجاری و صنعتی ایده ایست که نیازمند انجام سرمایه گذاری عظیم می باشد. با این حال، چنانچه شرایط انجام این نوع از سرمایه گذاری مهیا باشد، می توان با خریداری تجهیزاتی مانند جرثقیل، ماشین آلات سنگین و غیره و با اجاره دادن آنها به مصارف مربوط  سودی عظیم را در طول زمان کسب کرد.

(۲۰) ارائه مشاوره های مختلف اقتصادی و قراردادی

یکی از مهمترین ایده های کسب و کار در بخش صنایع کوچک به  مشاوره های اقتصادی و انجام امور مربوط به موکلان قراردادها می باشد. این حوزه از فعالیت اقتصادی نیازمند داشتن تخصص درحوزه مربوطه، مهارت و نیروی انسانی کارا دارد. چرا که همیشه شرکت های بزرگ آماده پرداخت پول زیاد در ازای دریافت مشاوره های درست و حساب شده و همکاری با پیمانکاران خوب و متخصص می باشند.

در نتیجه:

هر کشوری پتانسیل ها و توانمندیها و منابع بالقوه و کوچک و بزرگ فراوانی دارد که توجه و مطالعه در چگونگی تحقق، تبدیل و بالفعل کردن آنها ذکاوت و هوشیاری و همت ویژه ای را می طلبد.

در ورای تمام موارد مشخص، نباید از اهمیت ساختارها و هرگونه مانع در تحقق آنها غافل بود. با این وجود و بدون شک مناطق مختلف هر کشور طبع و ذائقه فرهنگی و اقتصادی منحصری دارد که لازم است سیاستگذاران زمینه های بروز و شکوفایی استعدادهای نهفته را فراهم آورند چرا که پیشرفت در آینده را همین کارآفرینی ها و نوآوری ها تحقق خواهند داد. در این میان با توجه به سنت و آداب و رسوم و گسترش تولید در بخشهای مربوط به پتانسیل هر منطقه از کشورها می توان به تولید و نوآوری در بخش محصولات غذایی مناطق مختلف کشور، طراحی و تولید انواع پوشاک بر حسب سلیقه های بومی هر منطقه و در نهایت شناسایی بسیاری از صنایعی که می توانند زمینه بهره برداری را حتی در منطقه دیگری فراهم آورند. اینها و نمونه های ریز و درشت فراوان دیگر حکایت از اهمیت توجه و مطالعه در شناخت بیشتر این توانمندیها و در نهایت ایجاد زمینه های قابل اقدام را دارد.

 

الهه فابریکی اورنگ

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا