اخباربرگزیدهاقتصاداقتصاد و تجارتاهم اخباربازارتجارتتشکلهادارویی، آرایشی و بهداشتیشرکتهاصادرات و وارداتصادرات و وارداتصنعت و معدن

پیشنهاد تغییر نرخ ارز دارو بصورت پلکانی

به گزارش پایگاه خبری تولید و اقتصاد، دکتر محمد بشری، موسس هلدینگ درمان یاب در این نشست اظهار داشت: در سال ۹۲ وقتی قیمت ارز به یکباره ۲ برابر شد، همه شرکت های تامین کننده دارو اعم از تولیدکننده و واردکننده، برای تامین نقدینگی ریالی خود دچار چالش شدند، اما امروز ما نه اختلاف ۲ برابری، بلکه اختلاف ۵ برابری را تجربه می کنیم.

وی افزود: اکثریت فعالان حوزه دارو، در چند موضوع اتفاق نظر دارند؛ اول اینکه ارز ۴۲۰۰ تومانی رانت آور است؛ دوم اینکه دولت منابع ارزی لازم به جهت تامین مداوم ارز ۴۲۰۰ تومانی را ندارد؛ سوم اینکه نقش بیمه ها به جهت حمایت بسیار مهم است.

عضو سابق هیات مدیره اتحادیه واردکنندگان دارو تاکید کرد: امروز به جای پرداختن به خوب یا بد بودن تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به دارو، باید راهکارهایی ارائه کنیم که فشار کمتری از پس این اتفاق به مردم و شبکه خدمت رسانی یعنی تامین کننده دارو، وارد شود.

دکتر بشری تصریح کرد: بنظر می رسد یکی از روش ها، تغییر نرخ ارز دارو بصورت پلکانی است؛ البته ممکن است این روند هم موجب ایجاد رانت بشود، اما روشی نیست که مطلق باشد.

وی در پایان با تاکید بر لزوم پوشش نقدینگی شرکت های تامین کننده دارو، اظهار داشت: از طرفی دولت بمنظور پوشش دادن نیاز نقدینگی شرکت های تامین کننده دارو، حتما باید مسیر دریافت تسهیلات را نزدیک تر و هموارتر سازد. طبیعتا زمانیکه دولت ارز را گرانتر می فروشد، می تواند ریال مازادی که بدست می آورد را به تامین اعتبار بیمه هایی که قرار است مابه التفاوت را پوشش دهند، تزریق کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا