فن آوری و ارتباطات

بی‌اثر کردن تحریم‌ها با فروش تضمینی نفت در پالایشگاه‌های فراسرزمینی

«علیرضا نظری» بیان کرد: متأسفانه کشورمان در این چند سال اخیر مورد تحریم ظالمانه فروش نفت قرار گرفته است. این تحریم باعث ایجاد مشکل در بازار فروش نفت و همچنین نقل و انتقال آن شده است. یکی از بهترین راه‌ها برای بی‌اثر کردن تحریم، پرهیز از خام‌فروشی است. تبدیل نفت به فرآورده‌های نفتی بازاری خوب و مشتری بسیار زیادی در جهان دارد. در حقیقت فرآورده‌های نفتی ارزش‌افزوده‌ی بیشتری را وارد کشور می‌کند.

وی افزود: مسئله‌ی دیگری که برای خنثی‌سازی تحریم‌ها مؤثر است، ایجاد پالایشگاه‌های فرامنطقه‌ای است. اگر کشورمان از ظرفیت‌هایی که در منطقه وجود دارد استفاده نکند، سایر کشورها استفاده خواهند کرد. مشارکت در پالایشگاه‌ها ما را از خام‌فروشی دور می‌کند و به سمت تولید فرآورده‌های نفتی سوق می‌دهد، یعنی بخشی از مسیر را برای ما هموار می‌کند. اگر طرح‌هایی همچون ایجاد پالایشگاه یا شرکت پتروشیمی مشترک برای کشور فراهم شود به‌طورقطع به صلاح کشور خواهد بود.

این نماینده مجلس اشاره‌ای به سفر اخیر وزیر نفت، جواد اوجی، به کشورهای حوزه آمریکای جنوبی داشت و تصریح کرد: ارتباط با کشورهای جهان علی‌الخصوص با کشورهای منطقه‌ی آمریکای جنوبی برای ما یک فرصتی خواهد بود که بتوانیم در کنار هوش دشمن در منطقه غرب، یک حیاط خلوتی داشته باشیم تا بتوانیم در طرح‌های آنجا مشارکت و مزیت‌هایی برای کشور خودمان و همچنین کشور مقابل داشته باشیم.

وی تأکید کرد: ما با بعضی از کشورهای منطقه آمریکا جنوبی پیمان دو طرفه بسته‌ایم که برای هر دو کشور سودمند و مفید خواهد بود. به عنوان مثال کشور ما مقدار قابل ملاحظه‌ای کود اوره دارد که کود موردنیاز آن کشورها است و در مقابل کشورهای آمریکای جنوبی نهاده‌های دامی دارند که موردنیاز کشور ما است. با تبادل و صادرات موارد موردنیاز آن کشورها می‌توانیم بخشی از نیازهای کشور را از آن‌ها بگیریم و در حوزه‌های مختلف همکاری و مشارکت داشته باشیم.

وی افزود: این ارتباط و تعاملات در هر سطحی که باشد چه در حوزه‌ نفتی و چه در حوزه‌های کشاورزی و صنعتی به سود هر دو طرف است و قطعاً برای جمهوری اسلامی که در شرایط خاص تحریم است، به‌صورت ویژه گره‌گشا خواهد بود.

نظری ادامه داد: کشور ونزوئلا یکی از کشورهای عمده صادرکننده نفت است و به نظر می‌رسد در بحث تبدیل به فرآورده‌های نفتی دچار محدودیت‌هایی است. به عنوان مثال با وجود ذخایر عظیم نفتی از کشور ما بنزین تهیه می‌کنند. ما می‌توانیم در حوزه‌ی نفتی با آنها مشارکت داشته باشیم و در ساخت پالایشگاه و شرکت‌های پتروشیمی همکاری لازم را داشته باشیم. همچنین در کنار این موضوع می‌توانیم خدمات فنی و مهندسی را به آن کشور صادر کنیم و برای کشور ارزش‌افزوده و ارزآوری را به همراه داشته باشیم. در حقیقت این مشارکت و همکاری به نقش ایران در بازار جهانی انرژی کمک خواهد کرد و جایگاه کشور را در حوزه انرژی ارتقای خواهد داد.

عضو مجمع نمایندگان استان مرکزی در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: با توجه به این که در فروش نفت تحریم هستیم اما این مشارکت باعث تضمین فروش نفت ما خواهد شد چرا که با مشارکت در ایجاد پالایشگاه و همچنین صادرات خدمات فنی و مهندسی، ما را سهامدار بخشی از آن شرکت‌ها می‌کند و این موضوع فروش نفت ما را تضمین می‌کند.

نماینده مجلس یازدهم در پایان گسترش روابط بین‌المللی ایران را از طریق سهامداری در کشورهای فرامنطقه‌ای را امری مطلوب دانست و افزود: ما می‌توانیم این ارتباط را با سایر کشورها و همچنین کشورهای همسایه داشته باشیم. البته این نکته هم وجود دارد که آمریکایی‌ها در بعضی از کشورهای همسایه، نفوذ دارند و در مشارکت بین کشور ما و آن کشور همسایه اختلالاتی را ایجاد می‌کنند اما در مجموع ما آمادگی لازم را برای همکاری با سایر کشورها داریم و می‌توانیم در ساخت پالایشگاه و همچنین صادرات خدمات فنی و مهندسی مشارکت داشته باشیم. قطعاً این همکاری به سود هر دو کشور خواهد بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا