اقتصادبازارراه و مسکن

بازگشت مسکن از سقوط ۳ماهه

به گزارش تولید آنلاین، به نقل از تعادل، بر اساس آماری که دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی منتشر کرده است، تعداد معاملات انجام شده در اردیبهشت ماه ۱۷هزار و ۶۰۵مورد بوده است، در حالی که آمار قراردادهای فروردین ماه به ۵ هزار مورد هم نمی‌رسد. البته علاوه بر افزایش حجم معاملات مسکن در اردیبهشت نسبت به ماه قبل متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در اردیبهشت ماه (‌۵میلیون و ۹۸۴هزار تومان) هم نسبت به فروردین ماه ۱۰.۸۴درصد رشد داشته است.

انتشار آمار افزایش ۷۲درصدی حجم معاملات مسکن طی اردیبهشت ماه در حالی صورت گرفته است که مشاوران املاک ۵ منطقه تهران (شمال، غرب، ‌مرکز، ‌شرق و جنوب)  عنوان کرده بودند که تعداد معاملات ملک در اردیبهشت کاهش خواهد یافت. اما گروه مسکن با در نظر گرفتن تحولات سایر بازارها پیش‌بینی متفاوتی از پیش‌بینی مشاوران املاک داشت مبنی بر اینکه حجم معاملات ملک در اردیبهشت ماه بر اثر سرریز شدن نقدینگی سرگردان به سمت بازار مسکن افزایش می‌یابد. حال انتشار آمارهای تازه نشان می‌دهد که پیش‌بینی تعادل مقرون به صحت بوده و تحقق یافته است.

 افزایش معاملات به ۲ دلیل

عباس اکبریان استاد دانشگاه درباره علت افزایش حجم معاملات مسکن در اردیبهشت ماه نسبت به فروردین ماه می‌گوید: رشد معاملات در اردیبهشت ماه به دو دلیل کاملا طبیعی به نظر می‌رسد، نخستین دلیل این است که دولت کنترل مناسبی نسبت به نوسانات بازار ارز داشت که با این اقدامات، کسب درآمدهای هنگفت و تصنعی با خرید و فروش ارز به ‌شدت کاهش یافت.

اکبریان می‌افزاید: با توجه به کنترل دولت بر قیمت ارز، سرمایه‌ها به سمت بازار سکه و مسکن حرکت می‌کنند.

او ادامه می‌دهد: دومین دلیل این است که با کاهش نرخ بهره‌های بانکی، سود حاصل از سپرده‌گذاری‌ها کاهش می‌یابد و بر همین اساس سرمایه‌گذارانی که در گذشته، منابع مالی خود را با نرخ سود ۲۰درصد در بانک سپرده‌گذاری می‌کردند هم ‌اکنون اقدام به سرمایه‌گذاری در سایر بازارها می‌کنند و با توجه به اینکه بازار مسکن از سایر بازارها امن‌تر است، این سرمایه‌گذاری به سمت بخش مسکن می‌رود.

به گفته اکبرپور، علاوه بر سرمایه‌گذارانی که به سمت بازارمسکن سوق پیدا می‌کنند، متقاضیانی هم هستند که قصد خرید واحد یا تبدیل به احسن را دارند، بر همین اساس رشد معاملات طی اردیبهشت ماه پیش‌بینی می‌شد.

این استاد دانشگاه اظهار می‌کند: انتظار می‌رود که رشد معاملات که از اردیبهشت ماه آغاز شده تا شهریورماه ادامه یابد، زیرا نرخ بهره بانک‌ها کم است و مردم و سرمایه‌گذاران تلاش می‌کنند که در بازار مسکن سرمایه‌گذاری کنند.

 قیمت مسکن در ۲۲ منطقه تهران

با توجه به افزایش قراردادهای خرید و فروش مسکن در اردیبهشت ماه نگاهی به آمار معاملات مناطق ۲۲ گانه تهران در روشن شدن این موضوع می‌تواند کمک‌کننده باشد. بر اساس آمار دفتر اقتصاد و برنامه‌ریزی مسکن وزارت راه و شهرسازی، بازار مسکن پایتخت طی ماه‌های فروردین و اردیبهشت امسال شاهد تغییرات عمده هم در تعداد مبایعه‌نامه‌ها و هم قیمت مسکن بوده است.

در مجموع کل مبایعه‌نامه پس از حذف کدهای پستی نامعتبر برای ماه اردیبهشت ۱۷هزار و ۶۰۵ فقره بوده که نسبت به فروردین ماه با ۴۷۹۶فقره افزایش حدود ۲۷درصد رشد داشته است و متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در کل مناطق ۲۲گانه تهران طی فروردین و اردیبهشت امسال به ترتیب ۵ میلیون و ۳۳۵هزار تومان و ۵میلیون و ۹۸۴هزار تومان بوده است.

بر این اساس بیشترین تعداد مبایعه‌نامه اردیبهشت ماه با ۲۲۹۶فقره مربوط به منطقه ۵ و کمترین مبایعه‌نامه برای منطقه ۱۹ با ۱۱۲فقره است. در فروردین ماه امسال قیمت متوسط هر مترمربع واحد مسکونی در منطقه یک، ۱۱میلیون و ۷۷۳هزار تومان بوده که این قیمت در ماه بعدی یعنی اردیبهشت ماه با رشد بیش از ۷درصدی به ۱۲ میلیون و ۶۰۰هزار تومان افزایش یافته است. در این منطقه طی ۳۱ روز فروردین ۱۹۱مبایعه‌نامه ثبت شده که در اردیبهشت ماه به ۷۲۰ فقره افزایش یافته است.

تعداد مبایعه‌نامه ثبت شده در منطقه ۲ طی فروردین امسال ۴۲۵فقره بوده که در ماه گذشته به ۱۴۲۳ فقره افزایش یافته است. متوسط قیمت یک دستگاه آپارتمان در این منطقه هم از هر مترمربع ۸.۶ میلیون تومان در نخستین ماه سال به ۹.۵میلیون تومان در اریبهشت ۹۷ افزایش یافته است، یعنی ۱۰.۵درصد افزایش قیمت.

در منطقه ۳ متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در فروردین امسال نسبت به اردیبهشت تغییر چندانی نداشته است؛ در ماه گذشته قیمت متوسط هر مترمربع آپارتمان در این منطقه ۱۰.۵ میلیون تومان بود. در فروردین قیمت متوسط این منطقه ۱۰.۴میلیون تومان بوده است.

طی فروردین امسال ۴۲۰فقره و در اردیبهشت ماه ۱۵۹۳مبایعه‌نامه در منطقه ۴ ثبت شده است. متوسط قیمت در این منظقه طی فروردین ماه ۵ میلیون و ۷۳۰هزار تومان بوده که یک‌ماه بعد این متوسط قیمت به ۶میلیون و ۲۶۰هزار تومان افزایش یافته است.

در مناطق ۵، ۶، ۷ و ۸ به ترتیب طی اردیبهشت ماه امسال ۲۲۹۶فقره، ۶۲۹، ۱۰۵۲ و ۱۱۱۱فقره مبایعه‌نامه امضا شده است و متوسط قیمت هر مترمربع در این مناطق هم به ترتیب در دومین ماه بهار ۷میلیون و ۶۷۰هزار تومان (۷درصد رشد نسبت به فروردین)، ۸میلیون و ۶۳هزار تومان (۴درصد رشد نسبت به فروردین ۹۷)، ۵میلیون و ۱۸۳هزار تومان (۸درصد رشد نسبت به فروردین) و ۵میلیون و ۲۵۹ هزار تومان (۱۰.۲درصد رشد قیمت نسبت به فروردین ۹۷) بوده است.

در مناطق ۹، ۱۰، ۱۱، ‌۱۲، ۱۳ و ۱۴ متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در اردیبهشت ماه امسال به ترتیب ۳.۹میلیون تومان، ۳.۷، ۳.۷، ۳.۴، ۵.۳ و ۴.۲میلیون تومان بوده است. در منطقه ۱۵ متوسط قیمت در فروردین ماه امسال ۳میلیون و ۱۱۲هزار تومان بوده که در ماه گذشته به ۳میلیون و ۲۵۹هزار تومان افزایش یافته است. در این منطقه طی فروردین و اردیبهشت امسال به ترتیب ۲۷۹فقره و ۱۰۴۸فقره مبایعه‌نامه ثبت شده است.

طی فروردین امسال در منطقه ۱۶ حدود ۷۸ مبایعه‌نامه ثبت شده که این تعداد در ماه بعدی با رشد ۳۳۳درصدی به ۳۳۸فقره افزایش یافته است البته افزایش متوسط قیمت چنین رشدی نداشته است. در اردیبهشت امسال قیمت متوسط هرمترمربع آپارتمان در این منطقه ۲میلیون و ۹۳۱هزار و در فروردین ماه امسال ۲میلیون و ۸۵۲ هزار تومان بوده است.

در مناطق ۱۷، ۱۸ و ۱۹ به ترتیب قیمت متوسط هر مترمربع آپارتمان در ماه گذشته ۲.۹میلیون تومان، ۲ میلیون و ۶۹۳هزار تومان و ۳میلیون و ۱۳۵هزار تومان بوده است.

در منطقه ۲۰ آمار مبایعه‌نامه حدود ۳۸۰درصد طی اردیبهشت امسال نسبت به ماه پیش از آن رشد داشته است، با وجود این افزایش مبایعه‌نامه‌ها، ‌متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در این منطقه طی اردیبهشت ۹۷ در مقایسه با فروردین ۹۷ کاهش یافته است. هر مترمربع آپارتمان در منطقه ۲۰ در فروردین امسال ۲میلیون و ۹۱۸هزار تومان بود که یک‌ماه بعد (اردیبهشت ۹۷) به ۲میلیون و ۸۴۵هزار تومان کاهش یافته است. در مناطق ۲۱ و ۲۲ هم متوسط قیمت طی اردیبهشت ماه امسال به ترتیب ۴میلیون و ۴۹۴هزار تومان و ۵میلیون و ۶۳۵هزار تومان بوده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا