اخباربرگزیدهاقتصاداقتصاد و تجارتاهم اخباربازارتجارتتشکلهاصادرات و وارداتصنایع دستیکار و تعاون

افزایش قیمت مواد اولیه،صنعت فرش دستباف را به رکود کشاند

به گزارش پایگاه خبری تولید و اقتصاد،عبدالله بهرامی، با اشاره به مشکل عدم بهره مندی از مزایای بیمه برای قالیبافان گفت: از سال ۱۳۹۲  تاکنون قالیبافان تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار نداشته و از مزایای بیمه محروم مانده اند در حالی که بیمه در امنیت شغلی و اجتماعی و معیشت قالیبافان بسیار تاثیرگذار است.

وی با اشاره به کاهش صادرات فرش دستباف در سالهای اخیر، ادامه داد: متاسفانه فروش داخلی فرش در چند سال گذشته به دلایل مختلف از جمله تحریم های داخلی و خارجی، کرونا و افزایش قیمت مواد اولیه تحت تاثیر قرار گرفت و این مسأله موجب شد که صادرات فرش نیز با کاهش روبه رو شود.

به گفته مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های فرش دستباف، به دلیل افزایش شدید قیمت مواد اولیه، تولید فرش برای قالیبافان مقرون به صرفه نیست و قالیبافان یکی پس از دیگری از  چرخه تولید خارج می شوند.

بهرامی افزود: در شرایط نامساعد اقتصادی، دستکم چهارصد میلیون دلار صادرات فرش به خارج صورت می گرفت و با شناسایی بازارهای جدید بخشی از اثرات تحریم کاهش پیدا می کرد اما  رکود دو سال اخیر ناشی از شیوع کرونا و برخی چالش های پیشروی صنعت فرش دستباف و قالیبافان، توان تولید و رقابت پذیری را کاهش داده است.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی های فرش دستباف، نبود شرکت های صادرات محور در این حوزه را از دیگر مشکلات فرش عنوان کرد و افزود: متاسفانه کاهش صادرات فرش موجب شده بسیاری از کارگاههای فرش تعطیل و مشتریان و خریداران به تدریج کم شوند ازاین رو خواستار حمایت جدی و ویژه از صنعت فرش دستباف و تولیدات داخلی فرش به ویژه قالیبافان و رفع مشکلات آنها هستیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا