اهم اخبارتشکلهاکشاورزی و صنایع غذایی

افت قیمت گوشت گوساله، گوسفندی و همچنین مرغ تنها به علت خرید کمتر مصرف کنندگان

دکتر مسعود رسولی دبیر انجمن صنعت گوشت و مواد پروتئینی کشور گفت: لاشه گوسفندی حدود ۹۵ هزار تومان و لاشه گوساله حدود ۶۹ هزار تومان و مرغ حدود ۲۲ هزار تومان هر قطعه بر اساس عیار خود نرخ­گذاری می­شود و هزینه­های تولید، توزیع و بسته­بندی به آن اضافه می­شود.

به گزارش پایگاه خبری تولید آنلاین، به نقل از پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی، با توجه به اینکه تمامی کالاها افزایش قیمت چشمگیری داشته بعضی آن­ها همانند گوشت، ثبات قیمت خود را در بازار حفظ کرده است.

این نشانه این است که تعیین کننده قیمت در بازار میزان عرضه و تقاضاست و قیمت تمام شده و یا فشار­های دستگاه­های حاکمیتی و نظارتی اثری به روی قیمت ندارد.

هرموقع قیمت رو به افزایش است شاهد خرید بیشتر مردم بوده­ایم ولی اخیرا” با کاهش خرید قیمت­ها رو به کاهش می­باشد.

البته این خیلی خوب نیست زیرا تولید کننده انگیزه خود را برای پرورش، تولید دام و طیور از دست می­دهد و همان چرخه معیوب ادامه دار می­شود.

دکتر مسعود رسولی گفت: دو چیز که کاهش خرید مردم هم به دلیل کاهش توان خرید و مشکلات اقتصادی است. و همچنین بدلیل شیوع بیماری و عدم برگزاری مراسم که تقریبا” بیشترین مصرف در مراسم و رستوران­ها را بوده که البته انصافا” مقدار خیلی زیادی از اصراف پروتئینی هم کاهش پیدا کرده است.

عمده دلیل عدم ثبات در بازار، نداشتن آمار مناسب از سرانه مصرف و نیاز بازار و همچنین برنامه ریزی تولیدی می­باشد که با صادرات و واردات می­توان بازار داخل تنظیم کرد، البته که شرایط تحریمی این موضوع را متأثر کرده است.

دکتر مسعود رسولی گفت: مصرف کنندگان محترم می­بایست در خصوص الگوی مصرف گوشت و مرغ مطالعه و برنامه­ریزی نمایند که بخش­هایی از گوشت و مرغ را مصرف نمایند که با نوع غذا و طبخ آماده باشد و همچنین ضایعات و دورریز و ارزش آنها را نیز در نظر بگیرند.

این یک اصل تغذیه و اقتضاد خانوار است، برای مثال برخی قطعات گوشت مانند قلوه­گاه و گردن و راسته قیمت کمتری نسبت به بقیه قطعات دارد و غذاهای خوبی هم می­توان با آنها تهیه کرد و ارزش غذایی بالایی هم دارند. قبلا خانوار یک مرغ کامل می­خرید و ضایعات آن را به دور می­انداخت که همان باعث آسیب محیط زیست می­شد و حدود ۲۵% ضایعات که پول مرغ را داده بودند از بین می­رفت.

دکتر مسعود رسولی گفت:  ولی امروزه مصرف کننده می­تواند قطعه مورد علاقه و مورد نیاز غذایی خود را بدون ضایعات و هم قیمت خود آن قطعه به صورت بسته­بندی بهداشتی قابل رصد و کنترل تهیه نماید( شرکت بسته­­بندی هم ضایعات و استخوان را به چرخه تولید خوراک دام و کود سازی و صنعت روغن ­های صنعتی برگرداند).

در کل اگر بخواهم صحبت­ها را جمع­بندی کنم برای مدیریت مواد پروتئینی گوشت و مرغ می­بایست از مزرعه تا سفره توسط تمامی مراحل خصوصا” با مشارکت مصرف کنندگان محترم این کار صورت پذیرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا